Oletko edennyt opinnoissasi harjoitteluvaiheeseen? Hae Ilkka-traineeksi ja avaa ovi, joka avaa ovia.

Tervetuloa kehittymään huippuammattilaiseksi

Opiskelija, haaveiletko urasta markkinoinnin, myynnin tai digikehityksen parissa? Etsimme uuteen Ilkka Trainee -ohjelmaamme innokkaita, rohkeita ja yhteistyökykyisiä tyyppejä, jotka haluavat kehittyä omien alojensa huippuosaajiksi!

Ilkka-traineena sinulla on tärkeä rooli tulevaisuutemme rakentajana. Trainee-ohjelmaan osallistumalla saat tukea henkilökohtaiseen kehittymiseesi, apua verkostoitumiseen sekä arvokasta liiketoimintaymmärrystä aloilta, joilla toimimme. Ammattitaitoinen porukkamme on tukenasi matkallasi.

Tehtävästä riippuen työskentelet traineena pääsääntöisesti joko Seinäjoella tai Vaasassa.

Miksi hakea Ilkka Trainee -ohjelmaan?

Rohkeasti kehittyvässä organisaatiossamme pääset aidosti vaikuttamaan ja kehittämään toimintaa.

Syitä hakea traineeksi:

 • Pääset sisään monialaiseen konserniin, jossa on hyvä energia ja huumorilla käyvä porukka.
 • Opit taitoja, jotka auttavat sinua etenemään urallasi, ja pääset aidosti vaikuttamaan asioihin.
 • Mahdollisuus monipuoliseen uraan: voit edetä trainee-jakson jälkeen kesä- tai tuntitöihin ja edelleen vakinaiseen työsuhteeseen.
 • Osallistut oppimista ja kehittymistä tukevaan perehdytys- ja koulutusohjelmaan.
 • Osallistut yhteisiin päiviin ja illanviettoon.
 • Yhteensä 1000 €:n palkkio trainee-jaksolta.
 • Ammattikorkeakouluopiskelijat saavat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4–12 op.

Tarjoamme jokaiselle Ilkka Trainee -ohjelmaan valitulle sekä yhtymätasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tavoitteenamme on, että lähes jokainen trainee voisi jatkaa meillä kesä- tai tuntitöissä tai työllistyä vakituiseen työsuhteeseen.

Kevään 2022 avoinna olevat paikat

Keväällä 2022 on auki yhteensä 11 trainee-paikkaa. Tehtäviä on tarjolla myynnistä, markkinoinnista ja digikehityksestä. Tehtävässä menestyäksesi sinun ei tarvitse olla vielä timantti, koska kanssamme hioudut sellaiseksi!

Toivomme sinulta:

 • halua ja intoa kehittyä digitaalisen median huippuammattilaiseksi
 • hyvää tekstintuottamisen kykyä
 • rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa
 • yhteistyökykyä ja kykyä kuunnella
 • toimeen tarttumisen taitoa ja huumorintajua.

Markkinoinnin tehtävät

Markkinoinnin traineenä pääset työskentelemään monipuolisissa tehtävissä markkinoinnin ammattilaisten ohjauksessa. Markkinoinnin porukassa luvassa on nopeita käänteitä, luovaa ideointia, yhdessä tekemistä ja yhdessä nauramista.

somessa.com | Vaasa

Tässä tehtävässä opit kuinka vaikuttajamarkkinointikampanja toteutetaan. Opit muun muassa, kuinka kampanjailmoitus tehdään, miten vaikuttajat valitaan ja kuinka kampanjan lopputuloksista raportoidaan asiakkaalle.

Tehtävä sopii sinulle, jos olet edennyt loppusuoralle markkinoinnin, viestinnän tai liiketalouden opinnoissa ja olet kiinnostunut uusista markkinoinnin trendeistä ja haluat oppia uutta.

Sinulla on erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintä- ja kommunikointitaidot sekä hyvät valmiudet ottaa haltuun uusia digitaalisia työkaluja. Olet oma-aloitteinen ja järjestelmällinen. Haluat tarjota sekä vaikuttajalle että brändille ensiluokkaisen asiakaskokemuksen.

I-Mediat | Seinäjoki

Markkinoinnin ja viestinnän traineena pääset työstämään monikanavaista markkinointiviestintää niin perinteisissä kuin digitaalisissakin markkinointikanavissa. Olet osa sisäistä markkinoinnin tiimiämme, joka toteuttaa sekä kuluttajille että yrityksille suunnattua markkinointiviestintää.

Olet kiinnostunut markkinointiviestinnästä ja haluat oppia sen suunnittelusta ja toteuttamisesta eri kanaviin. Olet hankkinut jo ymmärrystä ja osaamista opiskeluidesi myötä, joten meidän ei tarvitse lähteä alkeista liikkeelle. Osaat tarpeen vaatiessa tuottaa ripeästi luovaa ja lennokasta tekstiä. Eri somekanavat ovat sinulle tuttuja ja tahdot oppia niiden markkinointimahdollisuuksista lisää – ehkä opetat myös meille uusia kikkoja!

Meillä pääset oppimaan modernia monikanavaista markkinointiviestintää, brändimarkkinointia, markkinointitoimenpiteiden mittaamista, eri markkinointiteknologioita ja markkinoinnin automaation hyödyntämistä. Kunhan sinulla riittää iloa ja intoa sekä rohkeutta sanoa ja kysyä, olet oiva lisä tiimiimme.

Myynninmaailma | Seinäjoki (Tampere, Oulu)

Digimarkkinoinnin traineen tehtävässä opit tekemään sähköistä markkinointia yleisimmillä alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa, LinkedIn:ssa ja Googlessa. Osana ohjelmaa pääset suorittamaan myös alan tärkeimpiä sertifikaatteja ja kouluttautumaan työkalujen käytössä.

Työ on luonteeltaan enemmänkin kampanjoiden teknistä rakentamista ja optimointia, mutta odotamme sinulta kiitettävää kykyä ilmaista itseäsi kirjallisesti.

Pääset työskentelemään avustavissa tehtävissä useiden projektien parissa, ja Trainee-jakso valmentaa sinua todelliseksi sähköisen markkinoinnin ammattilaiseksi.

Myynninmaailma | Seinäjoki (Tampere, Oulu)

Sisällöntuotannon traineen tehtävässä opit tuottamaan markkinointisisältöjä useisiin eri kanaviin verkkosivustoista uutiskirjeisiin. Kokeneiden asiantuntijoidemme sparrauksessa opit tiivistämään, kiteyttämään ja luomaan kilpailijoista erottuvaa sisältöä.

Trainee-tehtävässä onnistuminen edellyttää timanttisen asenteen lisäksi kiitettävää kieliopin ja kirjallisen viestinnän hallintaa.

Tehtävässä pääset tutustumaan lisäksi erilaisiin markkinointiteknologioihin, kuten WordPress-verkkosivustoihin ja uutiskirjetyökaluihin. Trainee-jakso valmentaa sinua toimimaan monipuolisesti eri tehtävissä markkinointitoimistoissa tai osana yritysten omaa markkinointia.

I-Mediat, kaupallinen sisällöntuotanto | Vaasa tai Seinäjoki

Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Opit kuinka tehdään laadukasta ja asiantuntevaa sisältöä eri kanaviin. Pääset mukaan tiiviiseen sisällöntuotannon porukkaamme. Teet yhteistyötä myynnin ja asiakkaidemme kanssa. Opit käyttämään erilaisia sisällöntuotannon keinoja ja analysoimaan datan avulla sisällön toimivuutta eri kohderyhmissä.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin ja viestinnän opintojen kautta olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, oma-aloitteinen ja innostunut tuottamaan kaupallista sisältöä. Kirjallisen sisällön tuottaminen on sinulle luontevaa, hallitset kirjallisen suomen kielen ilmaisun erittäin hyvin. Pystyt/pääset tuottamaan napakkaa mutta kiinnostavaa sisältöä eri formaateissa kirjoitetun tekstin lisäksi, esim. video, podcast jne.

Valo- ja videokuvaustaidoista, verkkosivustojen sisällönhallinnasta tai hakukoneoptimoinnista olevat kokemukset luetaan eduksi. Somekanavien hallinta ja aktiivinen oma käyttö auttaa myöskin laajan osaamisemme omaksumisessa.

I-Mediat | Seinäjoki tai Vaasa

Markkinoinnin ja myynnin traineen tehtävässä opit tekemään maksullisten sisältöpalvelujen markkinointia ja myyntiä digitaalisissa kanavissa. Pääset käyttämään markkinoinnin automaatiojärjestelmää, toteuttamaan yhteistyökumppaneiden tapahtumajärjestelyjä sekä avustamaan tilaajapalvelujen muissa tehtävissä.

Tehtävä sopii erinomaisesti sinulle, jos olet kiinnostunut suoraan kuluttajille tehtävästä markkinoinnista ja haluat oppia lisää erityisesti sosiaalisen median ja hakukonemainonnan hyödyntämisestä markkinoinnissa.

Toivomme, että olet innokas ja idearikas esim. sosiaalisen median sisällöntuottaja ja omaat sopivasti myynnillistä pelisilmää, sillä tässä tehtävässä pääset tekemään, näet tuloksia ja opit niistä.

Myynnin tehtävät

Myynnin traineenä pääset työskentelemään osaavien ja jopa hauskojen ammattilaisten ohjaamana. I-Medioiden, Myynninmaailman ja somessa.comin asiantuntijat auttavat yrityksiä löytämään parhaat ratkaisut markkinointiin ja viestintään – niin digitaalisista kuin perinteisistäkin kanavista.

somessa.com | Vaasa

Sales assistant -tehtävässä opit kuinka myyntisuppilo toimii, opit prospektoimaan, buukkaamaan ja avustamaan tarjousten tekemisessä.
Pääset osallistumaan vaikuttajamarkkinointikampanjoiden ideointiin luovan ja idearikkaan tiimin kanssa yhdessä. Opit myös käyttämään CRM-järjestelmää.

Tehtävä sopii sinulle, jos olet edennyt loppusuoralle markkinoinnin, viestinnän tai liiketalouden opinnoissa ja olet kiinnostunut markkinoinnin uusista trendeistä ja haluat oppia uutta.

Sinulla on erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintä- ja kommunikointitaidot ja sekä hyvät valmiudet ottaa haltuun uusia digitaalisia työkaluja ja systemaattinen ote tekemiseen. Olet oma-aloitteinen, kilpailuhenkinen ja haluat vaikuttaa omalla tekemiselläsi yrityksen menestykseen.

I-Mediat | Seinäjoki

Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Olet tiiviisti tekemisissä yritysmyyntiimme liittyvissä päivittäisissä tehtävissä. Pääset näkemään myynnin arkea erilaisten tilanteiden, tapahtumien, tapaamisten ja keskusteluiden kautta.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin, myynnin ja liiketalouden opinnoista olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, aktiivinen ja sosiaalinen tyyppi. Osaat ja uskallat kommunikoida erilaisissa tilanteissa sujuvasti saadaksesi tehtäväsi hoidettua.

Mikäli myynti ja markkinointi kiinnostaa aidosti on tässä hyvä paikka tutustua niihin lähemmin. Pääset mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen myyntijengiin.

I-Mediat | Vaasa tai Seinäjoki

Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Pääset näkemään myynnin arkea erilaisten tilanteiden, tapahtumien, tapaamisten ja keskusteluiden kautta. Kokeneempien myyjien kanssa yhteiset asiakastilanteet ja tapaamiset antavat hyvän kuvan millaisia yritysmyyjiemme tehtävät ovat. Osaamisen ja opin karttuessa pääset mahdollisesti myös itse kokeilemaan erilaisia myyntitilanteita.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin, myynnin ja liiketalouden opinnoista olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, aktiivinen ja sosiaalinen tyyppi. Osaat ja uskallat kommunikoida erilaisissa tilanteissa. Nykyaikaisen markkinoinnin laajan kentän tuntemus auttaa omaksumaan tapaamme auttaa asiakkaita heidän oman liiketoimintansa tavoitteissa.

Mikäli myynti ja markkinointi kiinnostaa aidosti on tässä hyvä paikka tutustua niihin lähemmin. Pääset mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen myyntijengiin.

Digikehityksen tehtävät

I-Mediat tekee ison osan digitaalisten tuotteiden ja analytiikan kehittämisestään oman tiimin voimin. Digikehitysyksikkö vastaa esimerkiksi I-Medioiden digituotteiden käyttökokemuksesta ja mittaroinnista, uutistuotteiden verkkopalveluiden teknisestä toiminnasta ja kehityksestä ja auttaa liiketoimintayksiköitä kehittämään omaa toimintaansa digitiellä.

I-Mediat | Seinäjoki

Sykkiikö sydämesi soljuvalle skriptille tai timanttisesti tikittävälle Scala-algoritmille? Jos nälkä kasvaa lakeuksien kovimpien koodareiden joukkoon on kova, haethaan ohjelmaamme ja kerro taustoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Saatat olla opintojesi loppusuoralla tai harrastanut hakkerointia jo koulunkäyntisi lisäksi.

Devaritraineenamme pääset näkemään aitiopaikalta modernien web-tuotantoympäristöjen (React/Node/AWS) temppuja tai kehittämään kanssamme vaikkapa robotiikkaa ja automaatiota.

Odotamme Sinulta sopivassa suhteessa joukkuepelaajan ja innokkaan itseoppijan eväitä. Meiltä saat taas hyvähenkisen tiimin tukea ja ruokaa devariksi kasvamiseen.

I-Mediat | Seinäjoki

Tuntuuko Analytics alkeelliselta? Jos data layerissa liikkuminen on luontaista, datatraineemme paikka on oikea Sinulle. Saatat olla kiinnostunut vaikkapa tietolähteiden terästämisestä tai datavirtojen automatisonnista. Haaveenasi voi olla myös lakeuksien timanttisimman datavisualisoinnin tuottaminen.

Datatraineenamme pääset mukaan tuoreiden verkkoanalytiikan työkalujen (esim. GTM, Data Studio) ja pilvinatiivien asiakasdataratkaisujen (esim. Matomo/Azure ADF) tuottamiseen ja kehittämiseen. Jos olet jo perehtynyt analytiikan ja raportoinnin salaisuuksiin, haethan mukaan.

Odotamme Sinulta sopivassa suhteessa joukkuepelaajan ja innokkaan itseoppijan eväitä. Meiltä saat hyvähenkisen tiimin tukea ja ruokaa datatiellä kasvamiseen.

Miten haen?

Traineeksi haetaan täyttämällä hakemuslomake. Hakemuksessa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit Ilkka-traineeksi ja miksi meidän kannattaisi valita sinut. Kerro myös, mitä osaat harrastuneisuutesi ja opiskelujesi kautta.

Ilkka Trainee -ohjelma käynnistyy kahdesti vuodessa. Seuraava hakuaika on keväällä 2021. Ohjelma alkaa elokuun lopulla 2022 ja päättyy joulukuussa 2022.

Ilkka Trainee -ohjelmassa on auki useita eri tehtäviä, joihin kaikkiin haetaan samalla hakemuslomakkeella. Voit siis hakea yhdellä hakemuksella kaikkiin sinua kiinnostaviin tehtäviin. Kaikki tehtävät täytetään, mikäli löydämme sopivat henkilöt.

Ilkka-Yhtymä lyhyesti

Ilkka-Yhtymä on kasvuhakuinen ja rohkeasti uudistuva median sekä markkinointiviestinnän asiantuntija- ja teknologiatalo. Toimintamme kiteytyy sanoihin ”INFORMAATIO YHDISTÄÄ”. Informaation avulla yhdistämme asiakkaat, lukijat ja liiketoiminnot – paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Liiketoimintamme kulmakivi on median sekä digitaalisten yrityspalvelujen vahva yhdistelmä. Panostamme vakavaraisessa yhtiössä voimakkaasti niin nykyisten kuin uusienkin palveluiden ja mediaratkaisujen kehittämiseen. Työskentelytapamme on moderni ja monipaikkainen. Työyhteisössämme on korkea energia, matala hierarkia ja joustavat tavat tehdä yhdessä töitä.

Meillä työskentelee lähes 470 tiedon ja teknologian taituria digitaalisen median ja markkinoinnin ytimessä mm. sisällöntuottajina, journalisteina, graafikkoina, digimarkkinoinnin asiantuntijoina, mediamyyjinä, markkinointispesialisteina, media-assistentteina, digituottajina, markkinointi- ja kehityspäälliköinä, web developereina, palveluneuvojina sekä erikois- ja digipainon osaajina. Töitä tehdään mm. Seinäjoella, Vaasassa, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä ulkomailla Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä.

Usein kysytyt kysymykset

Viiden kuukauden mittaisen Ilkka Trainee -ohjelman kahdelta viimeiseltä kuukaudelta saat palkkioksi 500 €/kk. Trainee-ohjelma on suunniteltu erityisesti ajatellen amk-opintojen pakollista 5 kuukauden harjoittelujaksoa, joka on yleisesti palkaton. Haluamme kuitenkin tarjota mukavan bonuksen ohjelman loppuajalle. Panostuksemme yrityksenä on erityisesti kaikki se yritys- ja tehtävätason perehdytys, 6 päivän koulutusohjelma sekä arvokkaan työkokemuksen tarjoaminen. Traineet eivät ole työsuhteessa Ilkka-Yhtymään, vaan kyseessä on harjoittelusuhde ja esimerkiksi amk-opiskelija saa ajalta opintotukea, jos on sitä hakenut. Amk-opiskelijat saavat harjoittelusta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4-12 op riippuen yliopistosta.

Ammattikorkeaopiskelijana saat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijana 4–12 op.

Ilkka Trainee -ohjelma käynnistyy kaikille mukaan valituille yhteisillä perehdytysviikoilla, joilla opit konsernimme liiketoiminnasta, käyt yritysvierailuilla sekä suoritat esimerkiksi data- ja analytiikkaosaamisen kurssin ja some-kurssin. Pääset myös aloittamaan henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelman. Perehdytyksen jälkeen erikoistut omaan tehtävääsi, jossa onnistumisessa sinua tukee lähitiimisi.

Perehdytyspäivien lisäksi pääset mukaan kaikille yhteisiin koulutuspäiviin, joiden teemat ovat:

1) Liiketoimintaosaaminen & myynnillisyys työssäsi
2) Asiakaskeskeinen toiminta
3) Arvostava työyhteisö, viestintä ja yhteistyö
4) Systemaattinen jatkuva kehittäminen
5) Palveluiden kehittäminen ketterästi
6) Työhyvinvointi

Opittuasi Ilkka-trainee-jaksollasi palvelumme ja työskentelyprosessimme vastuualueesi voi kasvaa. Sinulla on mahdollisuus työskennellä yhtiöissämme paitsi kesätyöntekijänä 2022, niin myös edetä monialaisessa Ilkassa – vaikka Seinäjoelta Dubaihin.

Panostamme erityisesti perehdytys- ja koulutusohjelman laadukkuuteen, meillä saat tukea oppimiseesi. Tarjoamme jokaiselle trainee-ohjelmaan valitulle sekä yhtymätasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tavoitteenamme on, että lähes jokainen traineeksi valittu voi jatkaa meillä kesä- tai tuntitöissä tai työllistyä vakituiseen työsuhteeseen.

Hakija huolehtii itse matkajärjestelyistä ja -kuluista rekrytointiprosessin aikana.

Sinulla ei tarvitse olla työkokemusta. Ilkka Trainee -ohjelma lähtee suoritustason tehtävistä ja etenee asteittain vaativampiin työtehtäviin. Me tuemme sinua oppimisessasi.

Tärkeintä on, että sinulla riittää halua ja intoa kehittyä huippuammattilaiseksi. Olet yhteistyökykyinen, huumorintajuinen, etkä pelkää tarttua toimeen. Lähes kaikissa tehtävissämme hyvän tekstintuottamisen kyky on tärkeää.

Ilkka Trainee -ohjelmaan valittavan on oltava vähintään 18-vuotias ja opiskelija. Jos olet jo valmistunut tai olet työurallasi jo pidemmällä, katsothan avoimet työpaikkamme tai hae avoimella haulla. Rekrytoimme jatkuvasti digitaalisen median ammattilaisia.

Kyllä, suosittelemme asumista paikkakunnalla tai lähietäisyydellä. Työskentelemme monissa tehtävissä paljon myös etänä, mutta haluamme tukea mukaan valittuja ihmisiä ja näin auttaa heitä kasvamaan ammattilaisiksi. Tästä syystä etenkin trainee-vaiheessa on tärkeää olla läsnä toimipisteissämme.

Kyllä. Suoritat trainee-ohjelman yhdessä työtehtävässä ja opit sen myötä paljon uutta.

I-Medioiden tutut harjoittelupaikat eivät kuulu trainee-ohjelmaan ja ovat normaalisti auki tammikuussa.

Tarjoamme trainee-ohjelmaa opintojensa harjoitteluvaiheessa oleville opiskelijoille konsernin eri osissa myynnin, markkinoinnin ja digikehityksen tehtävissä. Alussa mukana olivat näiden tehtävien lisäksi myös journalistiset trainee-paikat, jotka päätimme kuitenkin jättää pois ohjelmasta saamamme palautteen myötä. On kuitenkin selvää, että haluamme jatkossa tarjota trainee-paikkoja myös journalisteille, mutta nyt tarkastelemme ja valmistelemme tätä osaa ohjelmasta vielä uudelleen.

Jäikö vielä jokin askarruttamaan? Laita kysymyksesi sähköpostilla HRD-asiantuntijallemme Piialle (piia.uusi-kakkuri@ilkka-yhtyma.fi) tai henkilöstöjohtajallamme Annikalle (annika.tuovinen@ilkka-yhtyma.fi).