”Kun tammikuussa trainee-ohjelma alkoi, oli meidän kaikkien fiilis jännittynyt. Aika nopeasti sitä kuitenkin pääsi mukaan porukkaan ja ymmärsi sen, että oli juuri niin valmis ja taitava kuin oli tarpeen. Mahdollinen stressi siitä, kykeneekö meidän vastuullamme oleviin tehtäviin, oli turhaa.

Ilmapiiri Ilkalla oli alusta asti lämmin ja vastaanottava. Työntekijät kertoivat, kuinka meitä oli odotettu ja kuinka mukavaa taloon oli saada uutta ja tuoretta energiaa. Meihin panostettiin ja kaikilla oli todella tervetullut olo. Tuntui että työntekijät olivat toistensa kanssa kuin yhtä perhettä – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Trainee-ohjelma on antanut meille kaikille traineille hyvää kokemusta ja ainutlaatuisia eväitä tulevaisuutta ajatellen. Oli onni päästä osaksi trainee-ohjelmaa, jossa meihin harjoittelijoihin aidosti panostetaan ja meitä halutaan sparrata aina vain paremmiksi meidän osa-alueellamme. Hae siis ihmeessä mukaan.”

Terveisin kevään 2022 Ilkka-traineet

Oletko edennyt opinnoissasi harjoitteluvaiheeseen? Hae osaksi Ilkka-perhettä!

Hae Ilkka-traineeksi >

Tervetuloa kehittymään huippuammattilaiseksi

Opiskelija, haaveiletko urasta markkinoinnin, myynnin, digikehityksen, IT:n tai talouspalvelujen parissa? Etsitkö harjoittelupaikkaa, jossa työtehtäviisi ei kuulu kahvinkeitto? Hyvä!

Etsimme uuteen Ilkka Trainee -ohjelmaamme innokkaita, rohkeita ja kunnianhimoisia tyyppejä, jotka haluavat kehittyä omien alojensa huippuosaajiksi!

Ilkka-traineena sinulla on tärkeä rooli tulevaisuutemme rakentajana. Trainee-ohjelmaan osallistumalla saat tukea henkilökohtaiseen kehittymiseesi, apua verkostoitumiseen sekä arvokasta liiketoimintaymmärrystä aloilta, joilla toimimme. Ammattitaitoinen porukkamme on tukenasi matkallasi.

Tehtävästä riippuen työskentelet traineena pääsääntöisesti joko Seinäjoella tai Vaasassa.

Miksi hakea Ilkka Trainee -ohjelmaan?

Rohkeasti kehittyvässä organisaatiossamme pääset aidosti vaikuttamaan ja kehittämään toimintaa.

Syitä hakea traineeksi:

 • Pääset sisään monialaiseen konserniin, jossa on hyvä energia ja huumorilla käyvä porukka.
 • Opit taitoja, jotka auttavat sinua etenemään urallasi, ja pääset aidosti vaikuttamaan asioihin.
 • Mahdollisuus monipuoliseen uraan: voit edetä trainee-jakson jälkeen kesä- tai tuntitöihin ja edelleen vakinaiseen työsuhteeseen.
 • Mahdollisuus verkostoitua alasi ammattilaisten kanssa.
 • Osallistut oppimista ja kehittymistä tukevaan perehdytys- ja koulutusohjelmaan.
 • Osallistut yhteisiin päiviin ja illanviettoon.
 • Yhteensä 1000 €:n palkkio trainee-jaksolta.
 • Ammattikorkeakouluopiskelijat saavat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4–12 op.

Tarjoamme jokaiselle Ilkka Trainee -ohjelmaan valitulle sekä yhtymätasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tavoitteenamme on, että trainee-jakson jälkeen sinulle tarjoutuu mahdollisuus hakea Ilkalle esimerkiksi kesä- tai vakitöihin.

Syksyn 2022 trainee-haku

Syksyn trainee-paikkojen tehtäväkuvaukset löydät alta. Tutustu tehtäviin ja täytä hakulomake täällä. Hakuaika tehtäviin päättyy perjantaina 29.4.

Toivomme sinulta:

 • halua ja intoa kehittyä digitaalisen median huippuammattilaiseksi
 • hyvää tekstintuottamisen kykyä
 • rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa
 • yhteistyökykyä ja kykyä kuunnella
 • toimeen tarttumisen taitoa ja huumorintajua.

Markkinoinnin tehtävät

Markkinoinnin traineena pääset työskentelemään monipuolisissa tehtävissä markkinoinnin ammattilaisten ohjauksessa. Markkinoinnin porukassa luvassa on nopeita käänteitä, luovaa ideointia, yhdessä tekemistä ja yhdessä nauramista.

somessa.com | Vaasa

”Tässä tehtävässä opit kuinka vaikuttajamarkkinointikampanja toteutetaan. Opit muun muassa, kuinka kampanjailmoitus tehdään, miten vaikuttajat valitaan ja kuinka kampanjan lopputuloksista raportoidaan asiakkaalle.

Olet edennyt loppusuoralle markkinoinnin, viestinnän tai liiketalouden opinnoissa ja olet kiinnostunut uusista markkinoinnin trendeistä.

Sinulla on erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintä- ja kommunikointitaidot sekä hyvät valmiudet ottaa haltuun uusia digitaalisia työkaluja. Olet oma-aloitteinen ja järjestelmällinen ja valmis oppimaan uutta. Haluat tarjota sekä vaikuttajalle että brändille ensiluokkaisen asiakaskokemuksen.”

T. Mirja | toimitusjohtaja

Myynninmaailma | Seinäjoki (Tampere, Oulu)

”Digimarkkinoinnin traineen tehtävässä opit tekemään sähköistä markkinointia yleisimmillä alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissa ja Googlessa. Osana ohjelmaa pääset suorittamaan myös alan tärkeimpiä sertifikaatteja ja kouluttautumaan työkalujen käytössä.

Työ on luonteeltaan enemmänkin kampanjoiden teknistä rakentamista ja optimointia, mutta odotamme sinulta myös kiitettävää kykyä ilmaista itseäsi kirjallisesti.

Pääset työskentelemään avustavissa tehtävissä useiden projektien parissa, ja trainee-jakso valmentaa sinua todelliseksi sähköisen markkinoinnin ammattilaiseksi.”

T. Ville | toimitusjohtaja

Myynninmaailma | Seinäjoki (Tampere, Oulu)

”Sisällöntuotannon traineen tehtävässä opit tuottamaan markkinointisisältöjä useisiin eri kanaviin verkkosivustoista uutiskirjeisiin. Kokeneiden asiantuntijoidemme sparrauksessa opit tiivistämään, kiteyttämään ja luomaan kilpailijoista erottuvaa sisältöä.

Trainee-tehtävässä onnistuminen edellyttää timanttisen asenteen lisäksi kiitettävää kieliopin ja kirjallisen viestinnän hallintaa.

Tehtävässä pääset tutustumaan lisäksi erilaisiin markkinointiteknologioihin, kuten WordPress-verkkosivustoihin ja uutiskirjetyökaluihin. Trainee-jakso valmentaa sinua toimimaan monipuolisesti eri tehtävissä markkinointitoimistoissa tai osana yritysten omaa markkinointia.”

T. Ville | Toimitusjohtaja

Ilkka, kaupallinen sisällöntuotanto | Vaasa tai Seinäjoki

”Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Opit kuinka tehdään laadukasta ja asiantuntevaa sisältöä eri kanaviin. Pääset mukaan tiiviiseen sisällöntuotannon porukkaamme. Teet yhteistyötä myynnin ja asiakkaidemme kanssa. Opit käyttämään erilaisia sisällöntuotannon keinoja ja analysoimaan datan avulla sisällön toimivuutta eri kohderyhmissä.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin ja viestinnän opintojen kautta olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, oma-aloitteinen ja innostunut tuottamaan kaupallista sisältöä. Kirjallisen sisällön tuottaminen on sinulle luontevaa, hallitset kirjallisen suomen kielen ilmaisun erittäin hyvin. Pystyt/pääset tuottamaan napakkaa mutta kiinnostavaa sisältöä eri formaateissa kirjoitetun tekstin lisäksi, esim. video, podcast jne.

Valo- ja videokuvaustaidoista, verkkosivustojen sisällönhallinnasta tai hakukoneoptimoinnista olevat kokemukset luetaan eduksi. Somekanavien hallinta ja aktiivinen oma käyttö auttaa myöskin laajan osaamisemme omaksumisessa.”

T. Jaakko | projektipäällikkö & tuottaja

Ilkka, kuluttajamyynti | Seinäjoki tai Vaasa

”Markkinoinnin ja myynnin traineen tehtävässä opit tekemään maksullisten sisältöpalvelujen markkinointia ja myyntiä digitaalisissa kanavissa. Pääset käyttämään markkinoinnin automaatiojärjestelmää, toteuttamaan yhteistyökumppaneiden tapahtumajärjestelyjä sekä avustamaan tilaajapalvelujen muissa tehtävissä.

Tehtävä sopii erinomaisesti sinulle, jos olet kiinnostunut suoraan kuluttajille tehtävästä markkinoinnista ja haluat oppia lisää erityisesti sosiaalisen median ja hakukonemainonnan hyödyntämisestä markkinoinnissa.

Toivomme, että olet innokas ja idearikas esim. sosiaalisen median sisällöntuottaja ja omaat sopivasti myynnillistä pelisilmää, sillä tässä tehtävässä pääset tekemään, näet tuloksia ja opit niistä.”

T. Tommi | myyntijohtaja

Saara
Saaratuottajatrainee
”Trainee-ohjelma on antanut mahdollisuuden erittäin monipuolisiin työtehtäviin. Ympärilläni on ollut kannustava ilmapiiri, ja tiedän avun olevan aina lähellä.”

(3. vuoden AMK-opiskelija)

Markus
Markusmarkkinoinnin ja viestinnän trainee
”Trainee-ohjelma on mahtava tapa päästä soveltamaan koulussa opittua käytäntöön. Työtehtävät ovat olleet todella opettavaisia ja tiedän niistä olevan runsaasti hyötyä myös tulevaisuudessa.”

(3. vuoden AMK-opiskelija)

Myynnin tehtävät

Myynnin traineena pääset työskentelemään osaavien ja hauskojen ammattilaisten ohjaamana. Ilkan, Myynninmaailman ja somessa.comin asiantuntijat auttavat yrityksiä löytämään parhaat ratkaisut markkinointiin ja viestintään – niin digitaalisista kuin perinteisistäkin kanavista.

somessa.com | Vaasa

”Sales assistant -tehtävässä opit kuinka myyntisuppilo toimii, opit prospektoimaan, buukkaamaan ja avustamaan tarjousten tekemisessä.
Pääset osallistumaan vaikuttajamarkkinointikampanjoiden ideointiin luovan ja idearikkaan tiimin kanssa yhdessä. Opit myös käyttämään CRM-järjestelmää.

Olet edennyt loppusuoralle markkinoinnin, viestinnän tai liiketalouden opinnoissa ja olet kiinnostunut markkinoinnin uusista trendeistä ja haluat oppia uutta.

Sinulla on erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintä- ja kommunikointitaidot ja sekä hyvät valmiudet ottaa haltuun uusia digitaalisia työkaluja ja systemaattinen ote tekemiseen. Olet oma-aloitteinen, kilpailuhenkinen ja haluat vaikuttaa omalla tekemiselläsi yrityksen menestykseen.”

T. Mirja | toimitusjohtaja

Ilkka | Seinäjoki

”Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Olet tiiviisti tekemisissä yritysmyyntiimme liittyvissä päivittäisissä tehtävissä. Pääset näkemään myynnin arkea erilaisten tilanteiden, tapahtumien, tapaamisten ja keskusteluiden kautta.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin, myynnin ja liiketalouden opinnoista olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, aktiivinen ja sosiaalinen tyyppi. Osaat ja uskallat kommunikoida erilaisissa tilanteissa sujuvasti saadaksesi tehtäväsi hoidettua.

Mikäli myynti ja markkinointi kiinnostaa aidosti on tässä hyvä paikka tutustua niihin lähemmin. Pääset mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen myyntijengiin.”

T. Timo | myyntijohtaja

Ilkka | Vaasa tai Seinäjoki

”Pääset mukaan yritysasiakkaista vastaavan toimintomme tekemiseen. Pääset näkemään myynnin arkea erilaisten tilanteiden, tapahtumien, tapaamisten ja keskusteluiden kautta. Kokeneempien myyjien kanssa yhteiset asiakastilanteet ja tapaamiset antavat hyvän kuvan millaisia yritysmyyjiemme tehtävät ovat. Osaamisen ja opin karttuessa pääset mahdollisesti myös itse kokeilemaan erilaisia myyntitilanteita.

Tarjoamme asiakkaillemme laajasti apua erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Markkinoinnin, myynnin ja liiketalouden opinnoista olet saanut hyvän taustan tekemiseemme. Olet järjestelmällinen, aktiivinen ja sosiaalinen tyyppi. Osaat ja uskallat kommunikoida erilaisissa tilanteissa. Nykyaikaisen markkinoinnin laajan kentän tuntemus auttaa omaksumaan tapaamme auttaa asiakkaita heidän oman liiketoimintansa tavoitteissa.

Mikäli myynti ja markkinointi kiinnostaa aidosti on tässä hyvä paikka tutustua niihin lähemmin. Pääset mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen myyntijengiin.”

T. Annaelina | myyntipäällikkö

Joona
Joonadigimyynnin trainee
”Trainee-ohjelma on osoittautunut loistavaksi ponnahduslaudaksi työelämään, sillä se tarjoaa laaja-alaisen näkymän markkinoinnin ja media-alan sykkeeseen.”

(3. vuoden AMK-opiskelija)

Iina
Iinamyyntiassistentti -trainee
”Trainee-ohjelma on antanut enemmän kuin uskalsin toivoa. Parasta on ollut lämminhenkinen vastaanotto ja monipuoliset työtehtävät.”

(2. vuoden AMK-opiskelija)

Digikehityksen tehtävät

Ilkka tekee ison osan digitaalisten tuotteiden ja analytiikan kehittämisestään oman tiimin voimin. Digikehitysyksikkö vastaa esimerkiksi Ilkan digituotteiden käyttökokemuksesta ja mittaamisesta, uutistuotteiden verkkopalveluiden teknisestä toiminnasta ja kehityksestä sekä auttaa liiketoimintayksiköitä kehittämään omaa toimintaansa digitiellä.

Ilkka | Seinäjoki

”Devaritraineenamme pääset näkemään aitiopaikalta modernien web-tuotantoympäristöjen (React/Node/AWS) käytäntöjä ja kehittämään kanssamme esimerkiksi robotiikkaa ja automaatioita.

Odotamme Sinulta sopivassa suhteessa joukkuepelaajan ja innokkaan itseoppijan eväitä. Meiltä saat taas hyvähenkisen tiimin tukea ja ruokaa devariammattilaiseksi kasvamiseen.

Mikäli sydämesi sykkii soljuvalle skriptille ja timanttisesti tikittävälle Scala-algoritmille, voi ohjelmoinnin trainee paikka olla sinun.”

T. Jussi | kehityspäällikkö

Ilkka | Seinäjoki

”Jos Analytics tuntuu alkeelliselta ja datalayerissa liikkuminen on Sinulle luontaista, data engineer -paikka on oikea sinulle. Saatat olla kiinnostunut vaikkapa tietolähteiden terästämisestä tai datavirtojen automatisoinnista. Haaveenasi voi olla myös lakeuksien timanttisimman datavisualisoinnin tuottaminen.

Data Engineer -traineenamme pääset mukaan tuoreiden verkkoanalytiikan työkalujen (esim. GTM, Data Studio) ja pilvinatiivien asiakasdataratkaisujen (esim. Matomo/Azure ADF) tuottamiseen ja kehittämiseen. Jos olet jo perehtynyt analytiikan ja raportoinnin salaisuuksiin, haethan mukaan.
Odotamme Sinulta sopivassa suhteessa joukkuepelaajan ja innokkaan itseoppijan eväitä. Meiltä saat hyvähenkisen tiimin tukea ja ruokaa datatiellä kasvamiseen.”

T. Jussi | kehityspäällikkö

IT-tehtävät

Ilkan kehitys ja tietohallinto tarjoaa ICT-palveluja, ja käyttäjätukea konsernin tytäryhtiölle ja pystymme siten tarjoamaan laajan skaalan erilaisia tehtäviä osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti. Tiimissämme pääset näkemään, miten moderneja teknologioita hyödynnetään nykypäivän mediabisneksessä.

Ilkka | Seinäjoki tai Vaasa

”Nautitko IT-ongelmien ratkaisemisesta ja hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta? Tarjoamme tilaisuuden kehittää IT-osaamistasi ja vuorovaikutustaitojasi osana käyttäjätuki-tiimiämme. Mikäli siipesi kantavat vielä pidemmälle, pystymme tarjoamaan myös vaativampia IT ylläpito- ja kehitystehtäviä osaamisprofiilisi mukaisesti.

Jos hallitset jo IT:n perustekniikat ja -asiat, ja haluat kehittyä edelleen, hae ihmeessä meille!

Odotamme Sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja sekä intoa ja osaamista pureutua asiakkaiden IT-haasteisiin yhdessä muun tiimin kanssa. Meiltä saat ammattitaitoisen ja mukavan tiimin tueksesi sekä eväitä IT-ammattilaiseksi kasvamiseen.”

T. Timo | tietohallintopäällikkö

Taloustiimin tehtävät

Talouspalvelut vastaa konsernin ja konserniyhtiöiden ulkoisen ja sisäisen laskennan palveluista. Kirjanpidon ja verotusasioiden lisäksi teemme sisäiseen käyttöön erilaista raportointia ja vastaamme mm. lakisääteisestä taloustilastoinnista. Taloustiimissä pääset kehittämään asiantuntijuuttasi talouspalveluiden saralla.

Ilkka | Seinäjoki tai Vaasa

”Talouden traineena olet osa konsernin talouspalveluiden tiimiä. Pääset näkemään ja oppimaan sisäisen ja ulkoisen laskennan käytäntöjä sekä osallistumaan uuden talousjärjestelmän käyttöönoton suunnitteluun ja toteutukseen.

Toivomme, että olet kiinnostunut talouspalveluista ja haluat oppia reskontran, kirjanpidon ja/tai raportoinnin käytäntöjä. Olet jo oppinut kirjanpidon perusasiat ja ymmärrät siten myös talouden lainalaisuudet. Tunnet jo debetin ja kreditin ja haluat ehkä kuulla lisää mm. ALV:stä, IFRS:stä, ESEF:istä ja muista mukavista pikku jutuista. Olet tarkka ja täsmällinen. Osaat myös kysyä ja kyseenalaistaa, jolloin mekin ehkä pääsemme miettimään pohdintojesi kautta miksi teemme jotakin niin kuin teemme.”

T. Seija | talousjohtaja

Hae nyt!

Ilkka Trainee -ohjelman kaikkiin tehtäviin haetaan samalla hakemuslomakkeella – eli voit hakea yhdellä kertaa useampaan paikkaan!

Hae Ilkka-traineeksi >

Miten haen?

Traineeksi haetaan täyttämällä hakemuslomake. Hakemuksessa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit Ilkka-traineeksi ja miksi meidän kannattaisi valita sinut. Kerro myös, mitä osaat harrastuneisuutesi ja opiskelujesi kautta.

Ilkka Trainee -ohjelma käynnistyy kahdesti vuodessa. Haku syksyn 2022 ohjelmaan on nyt käynnissä, ja haku päättyy 29.4. Ohjelma alkaa elokuun lopulla 2022 ja päättyy 13.1.2023.

Ilkka Trainee -ohjelmassa on auki useita eri tehtäviä, joihin kaikkiin haetaan samalla hakemuslomakkeella. Voit siis hakea yhdellä hakemuksella useampaan sinua kiinnostavaan tehtävään. Kaikki tehtävät täytetään, mikäli löydämme sopivat henkilöt.

Psst. Haluatko kuulla, mitä nykyiset Ilkka-traineet ovat päässeet tekemään? Tule kahvittelemaan to 21.4. rennolla meiningillä tämän kevään Ilkka-traineiden kanssa ja kuulemaan, mitä kaikkea hienoa sinäkin voit päästä kokemaan! Ilmoittaudu mukaan etäkahvitteluun täällä.

Ilkka lyhyesti

Ilkassa tehdään selkeää työtä hyvien tulosten eteen. Tuomme markkinoinnin ja teknologian monimutkaiseen maailmaan kirkasta näkemystä ja punnittuja ratkaisuja. Olemme asiakkaidemme kumppani aamukahvipöydistä markkinointistrategioihin. Olemme yleisön asialla, pidämme yrittäjän puolta. Vastaamme tiedonjanoon, ruokimme menestystä.

Ilkka on kasvuhakuinen ja rohkeasti uudistuva markkinoinnin, tiedon ja teknologian asiantuntijatalo. Toimintamme kiteytyy sanoihin ”INFORMAATIO YHDISTÄÄ”. Informaation avulla yhdistämme asiakkaat, lukijat ja liiketoiminnot – paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Meillä työskentelee lähes 500 markkinoinnin, tiedon ja teknologian taituria digitaalisen median ja markkinoinnin ytimessä mm. sisällöntuottajina, journalisteina, graafikkoina, digimarkkinoinnin asiantuntijoina, mediamyyjinä, markkinointispesialisteina, media-assistentteina, digituottajina, markkinointi- ja kehityspäälliköinä, web developereina, palveluneuvojina sekä erikois- ja digipainon osaajina. Töitä tehdään mm. Seinäjoella, Vaasassa, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä ulkomailla Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä.

Usein kysytyt kysymykset

Viiden kuukauden mittaisen Ilkka Trainee -ohjelman kahdelta viimeiseltä kuukaudelta saat palkkioksi 500 €/kk. Trainee-ohjelma on suunniteltu erityisesti ajatellen amk-opintojen pakollista 5 kuukauden harjoittelujaksoa. Haluamme kuitenkin tarjota mukavan bonuksen ohjelman loppuajalle. Panostuksemme yrityksenä on erityisesti kaikki se yritys- ja tehtävätason perehdytys sekä arvokkaan työkokemuksen tarjoaminen. Traineet eivät ole työsuhteessa Ilkkaan, vaan kyseessä on harjoittelusuhde ja esimerkiksi amk-opiskelija saa ajalta opintotukea, jos on sitä hakenut. Amk-opiskelijat saavat harjoittelusta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4-12 op riippuen yliopistosta.

Ammattikorkeaopiskelijana saat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijana 4–12 op.

Ilkka Trainee -ohjelma käynnistyy kaikille mukaan valituille yhteisillä perehdytysviikoilla, joilla opit konsernimme liiketoiminnasta, käyt yritysvierailuilla sekä suoritat esimerkiksi data- ja analytiikkaosaamisen kurssin ja some-kurssin. Pääset myös aloittamaan henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelman. Perehdytyksen jälkeen erikoistut omaan tehtävääsi, jossa onnistumisessa sinua tukee lähitiimisi.

Opittuasi trainee-jaksollasi palvelumme ja työskentelyprosessimme vastuualueesi voi kasvaa. Sinulle voi myös avautua mahdollisuus hakea trainee-jaksosi jälkeen Ilkkaan esimerkiksi kesätöihin tai jopa vakituisempaan paikkaan. Ilkka on iso, monialainen ja uudistuva konserni, jossa on mahdollista edetä vaikkapa Seinäjoelta Dubaihin saakka.

Panostamme erityisesti perehdytys- ja koulutusohjelman laadukkuuteen, meillä saat tukea oppimiseesi. Tarjoamme jokaiselle trainee-ohjelmaan valitulle sekä yhtymätasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tavoitteenamme on, että lähes jokainen traineeksi valittu voi jatkaa meillä kesä- tai tuntitöissä tai työllistyä vakituiseen työsuhteeseen. Tukenasi koko harjoittelujakson ajan on sinulle nimetty Ilkka-frendi, jonka puoleen voit kääntyä pienimmissäkin kysymyksissä.

Hakija huolehtii itse matkajärjestelyistä ja -kuluista rekrytointiprosessin aikana.

Sinulla ei tarvitse olla työkokemusta. Ilkka Trainee -ohjelma lähtee suoritustason tehtävistä ja etenee asteittain vaativampiin työtehtäviin. Me tuemme sinua oppimisessasi.

Tärkeintä on, että sinulla riittää halua ja intoa kehittyä huippuammattilaiseksi. Olet yhteistyökykyinen, huumorintajuinen, etkä pelkää tarttua toimeen. Lähes kaikissa tehtävissämme hyvän tekstintuottamisen kyky on tärkeää.

Ilkka Trainee -ohjelmaan valittavan on oltava vähintään 18-vuotias ja opiskelija. Jos olet jo valmistunut tai olet työurallasi jo pidemmällä, katsothan avoimet työpaikkamme tai hae avoimella haulla. Rekrytoimme jatkuvasti digitaalisen median ammattilaisia.

Kyllä, suosittelemme asumista paikkakunnalla tai lähietäisyydellä. Työskentelemme monissa tehtävissä paljon myös etänä, mutta haluamme tukea mukaan valittuja ihmisiä ja näin auttaa heitä kasvamaan ammattilaisiksi. Tästä syystä etenkin trainee-vaiheessa on tärkeää olla läsnä toimipisteissämme noin pari-kolme päivää viikossa (moni ilkkalaisista työskentelee jatkossa yhä vahvemmin ns. hybridimallilla).
Kyllä, suoritat trainee-ohjelman ja työskentelet pääasiassa samassa tehtävässä, mutta pääset tekemään yhteistyötä laajasti ja näkemään paljon muutakin. Opit trainee-jaksosi aikana paljon uutta markkinoinnista, viestinnästä ja teknologiasta.

Trainee-ohjelmassa ei ole journalistisia tehtäviä. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta Pomediassa, Ilkka-Pohjalaisessa tai muissa lehdissämme, olethan yhteydessä Hanna Hietikkoon (hanna.hietikko@i-mediat.fi).

-Pomedia on Etelä-Pohjanmaan Opiston verkkojournalismin opintolinjalla perustettu kaikkien pohjalaisten opiskelijoiden yhteinen media. Lue lisää Pomedian verkkosivuilta.
-Harjoitteluissa suoritetaan samalla myös Etelä-Pohjanmaan Opiston toimittajakoulun teoriaopintoja etänä.
-Haku on auki ympäri vuoden.

Jäikö vielä jokin askarruttamaan? Laita kysymyksesi sähköpostilla HRD-asiantuntijallemme Piialle (piia.uusi-kakkuri@ilkka-yhtyma.fi) tai henkilöstöjohtajallamme Annikalle (annika.tuovinen@ilkka-yhtyma.fi).