Ilkka-Yhtymä Oyj   Lehdistötiedote 23.6.2014, klo 12.00

LÄNNEN MEDIA -YHTEISTYÖSOPIMUS ALLEKIRJOITTETIIN

Ilkka-Yhtymä Oyj:n maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä viisi muuta suomalaista lehtikustantajaa ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Lännen Median perustamisesta. Sopimuksen myötä perustettava Lännen Media Oy tuottaa sisältöä 12 maakuntalehdelle läntisessä ja pohjoisessa Suomessa.

Lännen Mediaan kuuluvat lehdet perustavat vuoden 2014 loppuun mennessä 40 hengen valtakunnallisen toimituksen, joka tuottaa sisältöä niin painettuihin lehtiin kuin digi-, verkko- ja mobiilikanaviin.

Yhteistoimitus tuottaa valtakunnallista koti- ja ulkomaan uutissisältöä, ajankohtaisia taustajuttuja, viikonvaihdelukemiston, päivittäiset teemasivut sekä valtakunnallisia verkkouutisia. Lännen Medialla ei ole vaikutusta osakaslehtien päätoimittajien asemaan.

Yhteistoimintaa johtava päätoimittaja Matti Posio sijoittuu Tampereelle. Lännen Median uutishuoneella on toimittajia Helsingissä ja 12 mediatalossa, myös Ilkassa ja Pohjalaisessa. Uutishuoneen päälliköksi Helsinkiin siirtyy nykyinen Turun Sanomien toimituspäällikkö Veikko Valtonen. Lännen Median teematoimituksen tuottajana aloittaa Ilkan ja Pohjalaisen ajankohtaistuottaja Annukka Latvala ja hän työskentelee Seinäjoella. Lukemistotuottajaksi Lännen Mediaan siirtyy Marjo Oikarinen Kalevasta. Hän tulee työskentelemään Oulussa.

– Ilkka ja Pohjalainen ovat kumpikin alueensa ykkösmedia. Lännen Median yhteistyö takaa sen, että voimme tarjota lukijoillemme entistä paremman valtakunnallisen ja kansainvälisen sisällön ja oma toimituksemme voi keskittyä paremmin omien maakuntiemme uutisiin ja ilmiöihin, sanoo Ilkka-yhtymän toimitusjohtaja Matti Korkiatupa.

Lännen Median perustajalehtiin kuuluvat Ilkka-Yhtymä Oyj:n sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen, Alma Median sanomalehdet Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat sekä Kaleva, Turun Sanomat, Keskipohjanmaa, Hämeen Sanomat ja samaan yhtiöön kuuluva Forssan lehti.

Lännen Median lehtien kokonaistavoittavuus on lähes kaksi miljoonaa (1 980 000) suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 516 375 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä on 1,28 miljoonaa.

Lännen Median osakasyhtiöt solmivat aiesopimuksen yhteistyön laajentamisesta helmikuussa. Lehtien yhteistyön laajentaminen ja syventäminen on looginen kehitysaskel pitkään jatkuneessa lehtien sisältöyhteistyössä. Lännen Median keskeisiin tavoitteisiin kuuluu digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Matti Korkiatupa, Ilkka-Yhtymä Oyj, puh. 0500 162015
päätoimittaja Satu Takala, Ilkka, puh. 050 5230 192
päätoimittaja Toni Viljanmaa, Pohjalainen, puh. 050 4164 348
päätoimittaja Matti Posio, Lännen Media Oy, puh 040 7717 828

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi