Ilkka-Yhtymä Oyj   Lehdistötiedote 5.2.2014, klo 9.00

LÄNTISEN JA POHJOISEN SUOMEN SANOMALEHDET TIIVISTÄVÄT JOURNALISTISTA YHTEISTYÖTÄÄN LÄNNEN MEDIASSA

Kuusi suomalaista lehtikustantajaa (I-Mediat Oy, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj,  Alma Media Kustannus Oy, Kaleva Oy, Hämeen sanomat Oy, Turun Sanomat Oy) on allekirjoittanut aiesopimuksen, jonka perusteella ne suunnittelevat journalistisen yhteistyönsä merkittävää syventämistä ja laajentamista.

Ilkka, Pohjalainen, Keskipohjanmaa, Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat, Kaleva, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Turun Sanomat suunnittelevat perustavansa vuoden 2014 aikana Lännen Media -nimisen toimituksellisen yhtiön tuottamaan kaikille lehdille yhteistä sisältöä.

Yhteistyön toteutuessa Lännen Media Oy tuottaisi 12 osakaslehdelle valtakunnallisen politiikan, talouden ja yhteiskunnallisen uutisoinnin. Lisäksi Lännen Media tuottaisi osakaslehdilleen ulkomaanuutiset, viikonvaihdeaineistoa, teemasivuja ja valtakunnallisia verkkouutisia.

Lännen Media olisi yhteistoimitus, jolla on journalisteja eri puolilla Suomea. Se jalostaisi yhteisen aineiston julkaisuvalmiiksi, jolloin kukin lehti voisi suunnata voimavarojaan paikallisten sisältöjen ja palvelun vahvistamiseen.

Samalla Lännen Median osakaslehdet tiivistäisivät yhteistyötään myös muissa journalistisissa sisällöissä sekä niiden suunnittelussa, tuotekehityksessä ja koulutuksessa. Digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen tulisi olemaan Lännen Median keskeinen tavoite.

Lännen Median perustaminen on osa sanomalehtikustantajien toimenpiteitä, joilla varmistetaan korkealaatuisen sanomalehtimedian elinkelpoisuus. Yhteistoimituksen muodostaisi noin 40 journalistia.

Päätoimittajien mukaan yhteistyön laajentaminen ja syventäminen on looginen kehitysaskel jo pitkään jatkuneessa lehtien sisältöyhteistyössä.

Lännen Median lehtien kokonaistavoittavuus on lähes kaksi miljoonaa (1 933 000) suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 542 783 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä 1,32 miljoonaa.

Lännen Median perustamisella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia I-Mediat Oy:n lehdissä.

ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Matti Korkiatupa
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Matti Korkiatupa, toimitusjohtaja Ilkka-Yhtymä Oyj, puh. 0500 162 015, matti.korkiatupa@ilkka-yhtyma.fi

Jouko Jokinen, Aamulehden vastaava päätoimittaja, puh. 010 665 3100, jouko.jokinen@aamulehti.fi

Kari Vainio, Turun Sanomien vastaava päätoimittaja, puh. 02 269 3266, kari.vainio@turunsanomat.fi

Markku Mantila, Kalevan vastaava päätoimittaja, puh. 050 311 7777, markku.mantila@kaleva.fi

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi