Ilkka-Yhtymä Oyj      Lehdistötiedote 30.8.2012, klo 9.30

ILKKA JA POHJALAINEN ALOITTAVAT TOIMITUKSELLISEN YHTEISTYÖN ALMA ALUEMEDIAN KANSSA

Ilkka-Yhtymän maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä Alma Median alue- ja paikallislehtiyksikkö Alma Aluemedia ryhtyvät laajamittaiseen toiminnalliseen sisältö- ja kehitysyhteistyöhön. Ilkka-Yhtymän kustannusyhtiö I-Mediat Oy ja Alma Media Kustannus Oy allekirjoittivat aiesopimuksen yhteistyön käynnistämisestä tänään.

Yhteistyön tavoitteena on parantaa lehtien toimituksellista laatua, lisätä toiminnan tehokkuutta, vauhdittaa kehitystoimenpiteiden toteuttamista ja kehittää lehtien toimituksellista vastavuoroisuutta. Yhteistyön on tarkoitus käynnistyä asteittain. Koko laajuudessaan se on voimassa vuoden 2014 alusta alkaen. Yhteistyösopimukseen ei sisälly Ilkka-Yhtymä Oyj:n ja Alma Media Oyj:n omistussuhteisiin liittyviä asioita.

Yhteistyö kattaa jatkossa valtakunnallista journalismia tuottavan Helsingin toimituksen, viikonvaihdesivut ja -liitteet, radio- ja tv-journalismin, hyötyjournalismin, ulkomaan uutiset sekä kulttuuri-, urheilu- ja verkkojournalismin. Lisäksi sopimukseen sisältyy laaja koulutus- ja kehitysyhteistyö, joka kattaa journalismin lisäksi sekä painettujen lehtien että verkkopalveluiden tuotekehityksen.

”Laajamittainen toimituksellinen yhteistyö on tärkeä strateginen linjaus, joka tukee Ilkan ja Pohjalaisen menestymistä median murroksessa”, toteaa Ilkka-Yhtymän konsernin johtoryhmän jäsen, Pohjalaisen vastaava päätoimittaja Kalle Heiskanen.

ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Matti Korkiatupa
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Kalle Heiskanen, Ilkan ja Pohjalaisen toimituksen johtoryhmän puheenjohtaja, Pohjalaisen vastaava päätoimittaja,
puh. 050 568 8701

Matti Korkiatupa, toimitusjohtaja Ilkka-Yhtymä Oyj,
puh. 0500 162 015

Ilkka-Yhtymä on ajan hengessä toimiva viestintäyhtymä, joka kustantaa monikanavaisia maakunta-, kaupunki- ja paikallislehtiä. Tunnetuimmat tuotteet ovat maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä painoyhtiö I-print Oy:n painopalvelut. Vuoden 2011 liikevaihto oli 50,0 milj. euroa ja liikevoitto 17,6 milj. euroa. Alma Media Oyj on Ilkka-Yhtymä Oyj:n osakkuusyhtiö (29,8 %).

www.ilkka-yhtyma.fi