Ilkka-Yhtymä Oyj Pörssitiedote 26.8.2010, klo 14.00

ARENA PARTNERSIN JA ALMA MEDIAN YHTEISTYÖHÖN LIITTYVÄ YRITYSJÄRJESTELY TOTEUTETTU

Ilkka-Yhtymä tiedotti maaliskuussa 2010 Ilkka-Yhtymä Oyj:n n. 38 %:sti omistaman osakkuusyhtiön Arena Partners Oy:n ja Alma Media Oyj:n ryhtyvän kattavaan yhteistyöhön valtakunnallisessa markkinapaikkaliiketoiminnassa. Arena Partners ja Alma Media ovat tänään saattaneet päätökseen yhteistyöhön sisältyvän yritysjärjestelyn Kilpailuviraston hyväksyttyä järjestelyn 14.7.2010.

Arena Partners on ostanut 35 % osuuden Alma Mediapartners Oy -nimisestä yrityksestä, joka harjoittaa Alma Median asunto-, auto- ja kuluttajailmoittelun markkinapaikkaliiketoimintaa. Samalla Alma Media on ostanut Arena Partnersin mobiiliratkaisujen kehittämiseen erikoistuneesta tytäryhtiöstä Arena Interactivesta 35 % osuuden. Osakekaupat toteutetaan 1.9.2010. Järjestelyllä ei ole henkilöstövaikutuksia kohdeyrityksissä.

Arena Partners Oy:n ja Alma Mediapartners Oy:n yhteistyö on strategisesti tärkeä osa Ilkka-Yhtymän verkko- ja mobiilipalveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä. Omistuksellisen yhteistyön tavoitteena on parantaa yhtymän sanomalehtien alueellisten asiakkaiden palvelumahdollisuuksia ja päästä mukaan valtakunnalliseen luokiteltujen ilmoitusten liiketoimintaan. Yhteisyrityksessä toimivat Alma Median Etuovi.com, Vuokraovi.com, Autotalli.com ja Mikko.fi. Palveluiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 16,9 milj. euroa vuonna 2009.

Arena Partners Oy on sähköisen liiketoiminnan kehitysyhtiö, jonka osakkeenomistajat ovat Keskisuomalainen Oyj, Ilkka-Yhtymä Oyj, Sanomalehti Karjalainen Oy, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj, Etelä-Savon Viestintä Oy sekä Arena Partners Oy. Näiden yhtiöiden kustantamia maakuntalehtiä ovat Ilkka, Itä-Savo, Karjalainen, Keskipohjanmaa, Keskisuomalainen, Länsi-Savo, Pohjalainen ja Savon Sanomat.

ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Matti Korkiatupa
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Matti Korkiatupa, toimitusjohtaja, Ilkka-Yhtymä Oyj, puh. 0500 162 015
Tapio Moisio, toimitusjohtaja, Arena Partners Oy, puh. 050 376 1230

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi

Ilkka-Yhtymä on ajan hengessä toimiva viestintäyhtymä, joka kustantaa monikanavaisia maakunta-, kaupunki- ja paikallislehtiä. Tunnetuimmat tuotteet ovat maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä painoyhtiö I-print Oy:n painopalvelut. Vuoden 2009 liikevaihto oli 48,8 milj. euroa ja liikevoitto 21,5 %. Alma Media Oyj on Ilkka-Yhtymä Oyj:n osakkuusyhtiö (20,3 %).