Ilkka-Yhtymä Oyj Pörssitiedote 29.3.2010, klo 12.00

ILKKA-YHTYMÄ MUKAAN VALTAKUNNALLISEEN LUOKITELTUJEN ILMOITUSTEN LIIKETOIMINTAAN

Ilkka-Yhtymä Oyj:n n. 38 %:sti omistama osakkuusyhtiö Arena Partners Oy ja Alma Media Oyj ryhtyvät kattavaan yhteistyöhön valtakunnallisessa markkinapaikkaliiketoiminnassa. Yhteistyö toteutetaan siten, että Arena Partners ostaa 35 % osuuden Alma Median asunto-, auto- ja kuluttajailmoittelun markkinapaikkaliiketoimintaa harjoittavasta yhtiöstä. Samassa yhteydessä Alma Media ostaa Arena Partnersin mobiilipalveluihin keskittyneestä tytäryhtiöstä Arena Interactivesta 35 % osuuden. Yhteistyö vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Luokiteltuihin ilmoituksiin keskittyvässä Markkinapaikat-yhteisyrityksessä toimivat Alma Median Etuovi.com, Autotalli.com ja Mikko.fi-palvelut.

”Arena Partners Oy:n ja Alman Markkinapaikat-liiketoiminnan alkava yhteistyö on strategisesti tärkeä osa Ilkka-Yhtymän verkko- ja mobiilipalveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä. Omistuksellisen yhteistyön tavoitteena on parantaa yhtymän sanomalehtien alueellisten asiakkaiden palvelumahdollisuuksia ja päästä mukaan valtakunnalliseen luokiteltujen ilmoitusten liiketoimintaan”, toteaa Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Matti Korkiatupa.

Ilkka-Yhtymän maakuntalehdet (Ilkka ja Pohjalainen), Arena Partnersin muut lehdet ja Alma Median lehdet tekevät yhteisyrityksen kanssa yhteistyösopimuksen Alman markkinapaikkapalveluiden hyödyntämisestä omalla alueellaan. Asiakasvastuut siirtyvät järjestelyssä pääosin alueelliseksi. Yhteisyritys vastaa keskitetysti tuotekehityksestä, teknologiasta, brändeistä ja valtakunnallisesta myynnistä.

”Tavoitteena on löytää uusia tapoja palvella sekä Arena Partnersin omistajayhtiöiden että Alma Median markkinapaikkojen asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Brändien vahva näkyvyys valtakunnallisesti ja alueellisesti on ensiarvoisen tärkeää asunto- ja autokaupan sekä kuluttajailmoittelussa. Esimerkiksi Etuovi.com on jatkossa kaikkien Arena Partnersin ja Alman lehtien asuntoilmoittelun brändi”, sanoo Arena Partners Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Korkiatupa.

Arena Partners Oy:n ja Alma Media Oyj:n yhteisesti omistama Arena Interactive Oy jatkaa itsenäisenä media-alan mobiiliratkaisujen kehittäjänä ja palvelujen tarjoajana.

Alkavan yhteistyön vaikutukset Ilkka-Yhtymän taloudellisiin tunnuslukuihin ovat lyhyellä aikavälillä vähäiset.

Uuteen Markkinapaikat-yhtiöön Alma Media Interactive Oy:stä siirrettävien palveluiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli 16,9 milj. euroa. Arena Interactive Oy:n liikevaihto oli 1 milj. euroa vuonna 2009.

ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Matti Korkiatupa
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Korkiatupa, Ilkka-Yhtymä Oyj
puh. 0500-162 015

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi

Arena Partners Oy on vuonna 2000 perustettu sähköisen liiketoiminnan kehitysyhtiö, jonka liikevaihto oli vuonna 2009 noin 2 milj. euroa. Yhtiön osakkeenomistajat ovat Keskisuomalainen Oyj, Ilkka-Yhtymä Oyj, Sanomalehti Karjalainen Oy, Keskipohjanmaan Kirjapaino Oyj, Etelä-Savon Viestintä Oy sekä Arena Partners Oy itse.

Ilkka-Yhtymä on ajan hengessä toimiva viestintäyhtymä, joka kustantaa monikanavaisia maakunta-, kaupunki- ja paikallislehtiä. Tunnetuimmat tuotteet ovat maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä painoyhtiö I-print Oy:n painopalvelut. Vuoden 2009 liikevaihto oli 48,8 milj. euroa ja liikevoitto 21,5 %. Alma Media Oyj on Ilkka-Yhtymä Oyj:n osakkuusyhtiö (20,4 %).